Εβδομάδα 23

Κυηση Εβομαδα 23 Μητέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας

Ως εδώ έχετε πάρει 3 με 5 κιλά.
Μπορεί να έχετε μεγαλύτερη δυσκολία στον ύπνο καθώς σας δυσκολεύουν η συχνοουρία, οι καούρες, οι κράμπες στα πόδια όπως και το άγχος. Αλλά η ξεκούραση είναι σημαντική για εσάς και το παιδί σας. Προσπαθείστε να βάλετε λίγο χαλαρωτική μουσική, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να πιείτε ένα ζεστό ρόφημα χωρίς καφείνη. Μπορείτε επισης να δοκίμασετε να κοιμηθείτε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας για να σας ανακουφίσει από την πίεση.
Κυηση Εβομαδα 23 εμβρυο

Τι συμβαίνει στο έμβρυο

Το έμβρυο έχει ύψος 28.9 εκατοστά και ζυγίζει κατά μέσο όρο 454 γραμμάρια.
Συνεχίζει την εναπόθεση λίπους και την κατάποση αμνικού υγρού Οι αισθήσεις της γεύσης, της ακοής και της αφής όλο και ωριμάζουν. Το βρεφικό χνούδι καλύπτει τώρα όλο το σώμα του εμβρύου και τα νύχια έχουν σχεδόν πλήρως σχηματιστεί.
Τις επόμενες εβδομάδες το έμβρυο θα διπλασιάσει σχεδόν το βάρος του.
Τα οστάρια του αυτιού (η σφύρα, ο άκμωνας και ο αναβολέας) αρχίζουν να σκληραίνουν και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ακούσει.
Ο εγκέφαλος και τα άλλα σημαντικά όργανα του εμβρύου σας αναπτύσσονται γρήγορα. Το πάγκρεας, που βοηθάει να παραχθεί η ινσουλίνη, ωριμάζει ενώ εμφανίζονται και οι ιδρωτοποιοί αδένες.
Το έμβρυο κινείται πολύ αυτή την περίοδο και οι κινήσεις είναι έντονες. Μπορεί μαλιστα να αρχίσετε να τις νιώθετε ακουμπώντας το χέρι σας πάνω στην κοιλιά σας!

Υπερηχογραφική Εικόνα

© 2016 Gynomed