Εβδομάδα 25

Κυηση Εβομαδα 25 Μητέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας

Σύντομα θα αρχίσουν να πυκνώνουν οι επισκέψεις στον γυναικολόγο σας για να ελέγξει την κατάσταση του εμβρύου σας αλλά και την δική σας.
Η εγκυμοσύνη επηρρεάζει πολύ την πέψη σας. Η προγεστερόνη, μια ορμόνη της εγκυμοσύνης, καθυστερεί την προώθηση των τροφών από το στομάχι και χαλαρώνει και την είσοδο του. Αυτό οδηγεί σε καούρες που οφείλονται στην παλινδρόμηση του όξινου περιεχομένου του στομάχου. Προσπαθείστε να τρώτε μικρότερα και συχνότερα γεύματα και αποφύγετε να τρώτε για λίγη ώρα πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Αποφεύγετε επίσης να τρώτε λιπαρές ή καυτερές τροφές.
Είναι πολύ συχνό επίσης οι έγκυες να πάσχουν από ουρολοιμώξεις. Αυτό οφείλεται στην πίεση από το έμβρυο της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας. Αν νομίζετε ότι έχετε ουρολοίμωξη, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Κυηση Εβομαδα 25 εμβρυο

Τι συμβαίνει στο έμβρυο

Το έμβρυο έχει μήκος 34.6 εκατοστά και βάρος περίπου 680 γραμμάρια.
Η σπονδυλική στήλη αρχίζει να σχηματίζεται όλο και καλύτερα και τα αγγεία των πνευμόνων μεγαλώνουν. Αρχίζουν να εμφανίζονται και μικρά αγγεία κάτω από το δέρμα του εμβρύου. 'Οσο αυτά γεμίζουν με αίμα, το χρώμα του δέρματος του εμβρύου γίνεται ροδαλό.
Έχουν σχηματιστεί τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα κόκκαλα συνεχίζουν να σκληραίνουν και τα ρουθούνια αρχίζουν να ανοίγουν.

Υπερηχογραφική Εικόνα

© 2016 Gynomed