Εβδομάδα 3

Εβδομάδα 2η
Εβδομάδα 4η
Κυηση Εβομαδα 3 Μητέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας

Μόλις γίνει η γονιμοποίηση, ο ιστός που περιβάλλει το γονιμοποιημένο ωάριο αρχίζει να παράγει μια ορμόνη που λέγεται προγεστερόνη, και που, μεταξύ άλλων, εμποδίζει τις συσπάσεις της μήτρας. Τέσσερις μέρες περίπου μετά την γονιμοποίηση, ξεκινάει να παράγεται και μια άλλη ορμόνη που λέγεται χοριακή γοναδοτροπίνη HCG. Αυτή είναι η ορμόνη που χρησιμοποιούμε για να ανιχνεύσουμε την εγκυμοσύνη στο τεστ ούρων ή αίματος.

Μπορεί να εμφανιστεί λίγο αίμα στον κόλπο ή αυξημένα υγρά, που είναι το αποτέλεσμα της εμφύτευσης του γονιμοποιημένου ωαρίου στην κοιλότητα της μήτρας.

Καλό είναι να έχετε ήδη ξεκινήσει να λαμβάνετε φολικό οξύ. Αυτό το συμπλήρωμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί μειώνει την συχνότητα εμφάνισης βλαβών του νευρικού συστήματος στο έμβρυο, όπως δισχιδής ράχη ή και ανεγκεφαλία.
Κυηση Εβομαδα 3 εμβρυο

Τι συμβαίνει στο έμβρυο

Το γονιμοποιημένο σας ωάριο (ζυγώτης) έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζεται για την κυτταρική διαίρεση. Σε 12 ώρες ένα κύτταρο διαιρείται σε δύο και συνεχίζει να διπλασιάζεται κάθε 12 ώρες. Όσο γίνονται αυτές οι διαιρέσεις, το γονιμοποιημένο ωάριο κινείται στην σάλπιγγα προς την μήτρα.

Το σύνολο των κυττάρων, που τώρα πια το ονομάζουμε μορίδιο, εισέρχεται στη μήτρα, όπου αποκτάει μια κεντρική κοιλότητα με υγρό και μετατρέπεται σε βλαστοκύστη. Περίπου την 6η με 7η ημέρα μετά την γονιμοποίηση, η βλαστοκύστη εμφυτεύται στο πεπαχυσμένο τοίχωμα της ενδομητρικής κοιλότητας. Το τοίχωμα αυτό, το ενδομήτριο, φροντίζει να προσφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο αλλά και να αποβάλει τα απόβλητα του εμβρύου. Κατά τις επόμενες μία με δύο εβδομάδες, το σημείο που έγινε η εμφύτευση θα μετατραπεί στον πλακούντα.

Υπερηχογραφική Εικόνα

Εβδομάδα 2η
Εβδομάδα 4η

Στείλτε το μήνυμά σας

Συμπληρώστε το ονοματεπώνυμό σας
Συμπληρώστε το τηλέφωνό σας (Προαιρετικά)
Συμπληρώστε το e-mail σας Η διεύθυνση email ΔΕΝ είναι έγκυρη
Συμπληρώστε το μήνυμά σας

Αναζήτηση

© 2016 Gynomed