Αντικαταθλιπτικά και εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Επιστημονική έρευνα ρίχνει φως στα οφέλη και τους κινδύνους που θα μπορούσαν να έχουν τα αντικαταθλιπτικά για τις εγκυμονούσες γυναίκες.

Σύμφωνα με ερευνητές από την Σχολή Δημόσιας Υγείας Mailman του πανεπιστημίου Columbia και του Ψυχιατρικού Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης, η θεραπεία της ψυχικής διαταραχής που εμφανίζεται στις μέλλουσες μητέρες με κοινώς χρησιμοποιούμενα αντικαταθλιπτικά σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων επιπλοκών στην εγκυμοσύνη, συμπεριλαμβανομένου του πρόωρου τοκετού και της γέννησης με καισαρική τομή.

Αυχενική Διαφάνεια

Η αυχενική διαφάνεια είναι ίσως η σημαντικότερη υπερηχογραφική εξέταση του εμβρύου.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί από την 11η έως την 14η εβδομάδα της κύησης και βοηθά στον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν χρωμοσωμικών ανωμαλιών του εμβρύου, με συχνότερο το σύνδρομο Down. Επίσης, αν η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας είναι υψηλή, ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες παθήσεις, όπως για παράδειγμα, συγγενείς καρδιοπάθειες του εμβρύου.

Υπερηχογράφημα β' επιπέδου

Το υπερχηχογράφημα β' επιπέδου είναι από τις σημαντικότερες εξετάσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης που γίνεται περίπου κατά την 22η εβδομάδα της κύησης.

Αποτελεί την συνέχεια του υπερηχογραφήματος της αυχενικής διαφάνειας.

© 2016 Gynomed