Θεραπεία PCOS

Η φαρμακευτική αγωγή, γενικά, στοχεύει στην αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων που προκύπτουν από το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών:

Πώς προκαλούνται οι Πολυκυστικές Ωοθήκες;

Δεν είναι ακόμα γνωστό τι ακριβώς προκαλεί το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, αλλά οι παρακάτω παράγοντες φαίνεται να ευθύνονται, εν μέρει, για την παρουσία του:

Πώς γίνεται η διάγνωση των Πολυκυστικών Ωοθηκών

Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ιατρική εξέταση που να οδηγεί στην καθοριστική διάγνωση του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών. Αντίθετα, ο γιατρός θα λάβει υπόψιν του όλα τα συμπτώματα που έχουν εκδηλωθεί καθώς και άλλους παράγοντες

Μήπως πάσχω από Πολυκυστικές Ωοθήκες;
Οι γυναίκες που πάσχουν από πολυκυστικές ωοθήκες ενδέχεται να παρουσιάζουν ακανόνιστη ή εκτεταμένη έμμηνο ρύση, υπερβολική τριχοφυΐα, ακμή και παχυσαρκία. Στις έφηβες γυναίκες παρατηρείται ανωμαλία στον κύκλο, ενώ οι ενήλικες ενδέχεται να δυσκολευτούν να μείνουν έγκυος.
 
Τα ακριβή αίτια του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών δεν είναι ακόμα γνωστά. Όμως η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο μελλοντικών επιπλοκών, όπως για παράδειγμα Διαβήτης Τύπου 2, υπέρταση, και καρδιοπάθεια.

Τι προβλήματα δημιουργούν οι Πολυκυστικές Ωοθήκες;

Το βασικότερο πρόβλημα στις γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες είναι συχνά η δυσκολία στην επίτευξη εγκυμοσύνης. Επίσης, ο άστατος κύκλος δημιουργεί προβλήματα προγραμματισμού της ζωής αλλά και άγχος για πιθανή εγκυμοσύνη.
Επιπλέον, σε βάθος χρόνου, οι γυναίκες που πάσχουν από πολυκυστικές ωοθήκες παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση των διάφορων νοσημάτων, ιδιαίτερα αν είναι παχύσαρκες:

© 2016 Gynomed