Skip to content

Εμβρυομεταφορά – Η διαδικασία της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Ετσι γίνεται η εμβρυομεταφορά

Η εμβρυομεταφορά είναι η σημαντικότερη φάση στην διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της θεραπείας σας. Πρέπει να γίνει σωστά προσεκτικά και σωστά από γιατρό έμπειρο και ικανό να αντιμετωπίσει ήρεμα τις δυσκολίες που κάποιες φορές υπάρχουν. Αποτελεί την τέχνη του γιατρού που ασχολείται με την θεραπείες γονιμότητας να βρει τον τρόπο να τοποθετήσει τα έμβρυα χωρίς να προκαλέσει βλάβη στο ενδομήτριο ή ανεπιθύμητες συσπάσεις της μήτρας 

Facebook
Twitter
Email
Print
WhatsApp

Έχετε τελειώσει με την ωοληψία σας και ήρθε επιτέλους η ώρα της εμβρυομεταφοράς! η ώρα που θα τοποθετήσουμε τα έμβρυα σας στην μήτρα. Η διαδικασία είναι σημαντική και μια καλή εμβρυομεταφορά παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της προσπάθειας σας. Παρόλα αυτά η διαδικασία συνήθως είναι ευκολότερη και δεν περιλαμβάνει νάρκωση ή μέθη όπως η ωοληψία.

Πρέπει να προσέλθετε στην μονάδα την προκαθορισμένη ώρα. Να έχετε μαζί σας ταυτότητες και αν υπάρχει κάποια γραφειοκρατική εκκρεμότητα πρέπει να την φροντίσετε αυτή την στιγμή. Αν έχουν υπογραφεί όλες οι συγκαταθέσεις δεν είναι απολύτως απαραίτητη η παρουσία και των δύο συντρόφων.

Για προετοιμασία πρέπει να έχετε πιεί νερό τόσο ώστε η ουροδόχος να είναι γεμάτη εντελώς την προβλεπόμενη ώρα. Αν δεν αντέχετε και πρέπει να ουρήσετε καλό θα είναι να μην αδειάσετε εντελώς τα ούρα.

Πριν γίνει η διαδικασία θα συζητήσουμε μαζί με τον εμβρυολόγο για τον αριθμό και την κατάσταση των εμβρύων και θα αποφασίσουμε ποια και πόσα έμβρυα θα μεταφέρουμε αν υπάρχει περιθώριο επιλογής. Την έκθεση της εμβρυομεταφοράς με τις φωτογραφίες των εμβρύων που θα μεταφέρουμε καθώς και αυτών που θα κρυοσυντηρήσουμε, καθώς την βαθμολόγηση της ποιότητας τους θα την πάρετε και γραπτώς για το αρχείο σας.

Αφού εισέλθετε στον χώρο που γίνεται η επέμβαση καθόσαστε σε μια χειρουργική κλίνη. Η μαία του κέντρου δείχνει με τον υπέρηχο στην κοιλιά σας και ο γιατρός θα βάλει ένα κολποδιαστολέα και αφού ετοιμάσει στον τράχηλο και ελέγξει ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες ζητάει από τον εμβρυολόγο που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο να “φορτώσει” όπως λέμε τα έμβρυα στον κατάλληλο καθετήρα. Με τον καθετήρα αυτό τοποθετώ το ή τα έμβρυα μέσα στην μητρική κοιλότητα. Εσείς συνήθως θα αισθανθείτε μια μικρή ενόχληση παρόμοια με όταν γίνεται λήψη υλικού για Test- Pap.

Στην συνέχεια θα φροντίσουμε ώστε να ουρήσετε και να παραμείνετε ξαπλωμένη για τουλάχιστον μισή ώρα. ‘Όταν σηκωθείτε, θα σας δώσουμε οδηγίες για την αγωγή που θα ακολουθήσετε την δραστηριότητα σας και το πότε θα κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης για να επιβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα σας.

Από εδώ και πέρα ξεκινάει το δυσκολότερο κομμάτι της θεραπείας σας που είναι η αναμονή για το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Φροντίστε λοιπόν το σώμα σας ακολουθώντας τις οδηγίες μας όσο και την ψυχολογία σας και όλα θα πάνε καλά.

Επιμέλεια κειμένου:

avgerinosmall.jpg

Δρ. Αντώνης Αυγερινός

Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Ειδικός Αναπαραγωγής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

Ενδιαφέρεστε να κάνετε εξωσωματική γονιμοποίηση; Η εμπειρία μας και τα αποτελέσματα μας θα σας φανούν χρήσιμα! μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

 
 
 
 
 
 
Αυγερινός Αντώνιος
 
 
 
 
 
 
 

Ενδιαφέρεστε να κάνετε εξωσωματική γονιμοποίηση; Η εμπειρία μας και τα αποτελέσματα μας θα σας φανούν χρήσιμα! μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!