Skip to content

Ρομποτικό σύστημα Da Vinci Xi: ο πολύτιμος βοηθός μας

Ρομποτικό Σύστημα Davinci xi

Η ρομποτική χειρουργική είναι μέχρι σήμερα συνυφασμένη με το σύστημα Da Vinci. Ας γνωρίσουμε λοιπόν λίγο καλύτερα τον πολύτιμο συνεργάτη μας, τη ρομποτική πλατφόρμα Da Vinci Xi

Facebook
Twitter
Email
Print
WhatsApp

Συμπληρώνοντας και εξελίσσοντας τη λαπαροσκόπηση στα πλαίσια της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, η ρομποτική προσφέρει απαράμιλη ελευθερία, ακρίβεια και σταθερότητα κινήσεων κατά τη χειρουργική πράξη σε περιβάλλον μοναδικής 3D οπτικής απεικόνισης. Η πλατφόρμα DaVinci Xi αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη ρομποτική χειρουργική, η εξέλιξη της οποίας επιτρέπει πλέον την πραγματοποίηση του συνόλου των χειρουργικών επεμβάσεων με τη ρομποτική μέθοδο.

Απόλυτη ακρίβεια

Η ρομποτική πλατφόρμα επιτρέπει την εκτέλεση της κίνησης των ρομποτικών εργαλείων με απόλυτη ακρίβεια, ακριβώς όπως την έχει σχεδιάσει ο χειρουργός.

3D απεικόνηση

Το οπτικό σύστημα του DaVinci Xi είναι full HD και 3D. Η τρισδιάστατη όραση υψηλής ευκρίνειας προσφέρει απαράμιλη καθαρότητα στην απεικόνιση του χειρουργικού πεδίου.

Ελευθερία κινήσεων

Τα ρομποτικά εργαλεία έχουν 7 βαθμούς ελευθερίας κινήσεων. Ως εκ τούτου δίνουν στο χειρουργό το πλήρες φάσμα χειρισμών του ανθρώπινου καρπού και απόλυτη ευχέρεια κινήσεων.

Η ρομποτική πλατφόρμα Da Vinci Xi αποτελείται από τρία μέρη:
  • τη ρομποτική κονσόλα στην οποία βρίσκεται ο ρομποτικός χειρουργός, από όπου και χειρίζεταιτην κάμερα και τους ρομποτικούς βραχίονες
  • το ρομποτικό πύργο που φιλοξενεί τη μονάδα επεξεργασίας και τις πηγές ενέργειες
  • τους ρομποτικούς βραχίονες, πάνω στους οποίους προσαρμόζονται τα ρομποτικά εργαλεία
Στις ρομποτικές επεμβάσεις ο χειρουργός βρίσκεται στην κονσόλα του χειρουργικού συστήματος σε απόσταση 2-3 μέτρων από τη χειρουργική κλίνη. Στην κονσόλα βρίσκονται τοποθετημένα σε εργονομική και προσαρμοζόμενη θέση τα χειριστήρια κίνησης των εργαλείων και τα βοηθητικά πεντάλ του συστήματος, όπως ακριβώς στο κόκπιτ των αεροπλάνων.
Ρομποτικός Χειρουργός Αυγερινός Αντώνης

Ο Χειρουργός

Η Ρομποτική Ομάδα

Οπως καταλαβαίνεται ρομποτική χειρουργική δεν σημαίνει πως χειρουργεί το ρομπότ! Στην πραγματικότητα στη ρομποτική, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή χειρουργικής, η επέμβαση διενεργείται από το χειρουργό. To ρομπότ δηλαδή είναι ένας πολύτιμος βοηθός που μας επιτρέπει να κάνουμε χειρουργικούς χειρισμούς που δεν είναι δυνατοί με κανένα άλλο τρόπο επεκτείνοντας έτσι τις δυνατότητες μας για ένα αποτελεσματική και επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση με τις λιγότερες δυνατές επιπλοκές.

Επιμέλεια κειμένου:

avgerinosmall.jpg

Δρ. Αντώνης Αυγερινός

Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Ειδικός Αναπαραγωγής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για τη Ρομποτική Χειρουργική με την πλατφόρμα Da Vinci είμαστε στη διάθεσή σας!!!

 
 
 
 
 
 
Αυγερινός Αντώνιος
 
 
 
 
 
 
 

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για τη Ρομποτική Χειρουργική με την πλατφόρμα Da Vinci είμαστε στη διάθεσή σας!!!