Skip to content

Υαλουρονικό Οξύ Κόλπου – Το τέλος της ξηρότητας

υαλουρονικό οξύ κόλπου desirial αυγερινός αντώνης

Υαλουρονικό Οξύ Κόλπου. Μία καινούρια ανώδυνη και ασφαλής θεραπεία δίνει λύση στο πρόβλημα της ξηρότητας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κοντά στην εμμηνόπαυση. Η επαφή γίνεται και πάλι ευχάριστη και εφικτή.

Facebook
Twitter
Email
Print
WhatsApp

Μεγάλος είναι ο αριθμός των γυναικών αντιμετωπίζουν ξηρότητα κόλπου. Υπολογίζεται ότι το 40% των γυναικών στην ηλικία των 50 ετών εμφανίζουν συμπτώματα.

Η ξηρότητα είναι μια κατάσταση που οφείλεται στην ατροφία που και αυτή με την σειρά της προέρχεται από την έλλειψη οιστρογόνων. Η έλλειψη αυτή οδηγεί σε μία σειρά από αλλαγές στον βλεννογόνο και το δέρμα του κόλπου. Το κολλαγόνο μειώνεται. ο ιστός του υποδορίου λεπταίνει. Μαζί μειώνεται και η δυνατότητα του για να διατηρήσει υγρασία.

Η περιοχή του κόλπου και του αιδοίου γίνεται λεπτή ξηρή και εύθρυπτη με μειωμένη ελαστικότητα

Μπορεί να εμφανιστεί αίσθηση καύσους και δυσφορίας η γνωστή εικόνα της ατροφικής κολπίτιδας. Πριν από αυτά όμως το πρώτο που πάσχει είναι είναι η Σεξουαλική Ζωή.

Δυστυχώς, αυτά τα συμπτώματα επηρεάζουν την ψυχολογία των γυναικών, τις διαπροσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές τους σχέσεις και τις κάνουν να νιώθουν γερασμένες, δυσλειτουργικές και χωρίς διάθεση για ζωή.

Δεν είναι όμως ανάγκη να συμβούν όλα αυτά!

Για να τα αντιμετωπίσουμε για χρόνια χρησιμοποιούσαμε την θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, η την τοπική θεραπεία με λιπαντικά.

Από τις θεραπείες αυτές η πρώτη θεωρείται ποια επικίνδυνη και η δεύτερη ελάχιστα αποτελεσματική.

Η μεγάλη ανάγκη λοιπόν για την αντιμετώπιση αυτής της τόσο συχνής κατάστασης οδήγησε στην ανάπτυξη μιας μεθόδου αντιμετώπισης ασφαλούς και αποτελεσματικής , που βελτιώνει κατευθείαν την αιτία του προβλήματος.

Ένα ειδικό gel υαλουρονικού οξέως αναπτύχθηκε και πήρε άδεια και πατέντα ευρεσιτεχνίας από το 2007. To gel αυτό με την εμπορική ονομασία Desirial έχει την ικανότητα να προσροφά έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό.

Την μοναδική αυτή ικανότητα εκμεταλλευόμαστε στην γυναικολογία για να κάνουμε ανάπλαση του υποδορίου ιστού το αιδοίου και του κόλπου. Με αυτό τον τρόπο πραγματικά γυρίζουμε τον χρόνο πίσω καθώς ταυτόχρονα προάγουμε την δημιουργία και νέων ινών ελαστίνης και κολαγόνου.

Η διαδικασία για την έγχυση είναι απλή ανώδυνη, διαρκεί μόνο μερικά λεπτά, και γίνεται στο ιατρείο.

Τα αποτελέσματα τα βλέπεται άμεσα και διαρκούν το από 7 έως 12 μήνες!

Οι παρενέργειες είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Το υαλουρονικό οξύ του κόλπου είναι μια ασφαλής, εύκολη και οικονομική λύση που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το μεγάλο πρόβλημα της ξηρότητας του κόλπου και της δυσκολίας στις επαφές που έρχεται με την ηλικία.

Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε και μία μεγάλη κατηγορία γυναικών που έχουν πάρωρη ωοθηκική ανεπάρκεια ή που παίρνουν αντi-οιστρογόνα για την αντιμετώπιση μίας κακοήθειας του μαστού και με αυτή την θεραπεία μπορούν να διατηρήσουν τους ιστούς του κόλπου και του αιδοίου σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια.

Τέλος η θεραπεία μας αυτή μπορεί να συνδυαστεί και να δράσει συνεργατικά με την άλλη ελάχιστα επεμβατική θεραπεία της αναζωογόνησης του κόλπου με Laser.

Επιμέλεια κειμένου:

avgerinosmall.jpg

Δρ. Αντώνης Αυγερινός

Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Ειδικός Αναπαραγωγής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

Εάν σας απασχολεί η ατροφία του κόλπου ή θέλετε να βελτιώσετε την σεξουαλική σας ζωή  μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

 
 
 
 
 
 
Αυγερινός Αντώνιος
 
 
 
 
 
 
 

Εάν σας απασχολεί η ατροφία του κόλπου ή θέλετε να βελτιώσετε την σεξουαλική σας ζωή  μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!