Εναλλακτικές-Συμπληρωματικές Θεραπείες στην Γυναικολογία

Σε κάθε ηλικία, το σώμα της γυναίκας μεταβάλλεται παρουσιάζοντας πολλές φορές προβλήματα υγείας ή δυσκολίες τόσο σε οργανικό, όσο σε ψυχολογικό ή και συναισθηματικό επίπεδο.

Από την περίοδο που ξεκινάει η έμμηνος ρύση σε ένα κοριτσάκι και τις ορμονικές αλλαγές πριν και μετά από αυτήν, καθώς επίσης στην αναπαραγωγική ηλικία με την επίτευξη μιας ομαλής εγκυμοσύνης και τις ψυχοσυναισθηματικές αλλαγές, μέχρι και την ηλικία της εμμηνόπαυσης με τις ψυχοσωματικές αλλαγές.


Για να διατηρηθεί η υγεία στον ανθρώπινο οργανισμό, θα πρέπει να λειτουργούν αρμονικά όλα τα συστήματά του. Το σώμα έχει εγγενείς μηχανισμούς να διατηρήσει και να αποκαταστήσει την υγεία. Η επίτευξη της υγείας, προϋποθέτει μια περίπλοκη θετική αλληλεπίδραση της σωματικής και ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης.

Οι εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες είναι κατάλληλες για κάθε γυναίκα, τόσο στην αναπαραγωγική ηλικία όσο και κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης, αλλά και μετά από αυτήν.

Ο συνδυασμός της παραδοσιακής Δυτικής γυναικολογίας με τις εναλλακτικές – συμπληρωματικές θεραπείες, δίνουν μια ολιστική φροντίδα για την αντιμετώπιση- ανακούφιση γυναικολογικών δυσλειτουργιών ή και ασθενειών.

Μέσω των θεραπειών αυτών, δίνεται η δυνατότητα με φυσικό τρόπο να βοηθηθεί ή και να διατηρηθεί η υγιής λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος της γυναίκας σε κάθε περίοδο, δημιουργώντας την αρμονική σωματική και ψυχοπνευματική λειτουργία.

Οι εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων ή δυσλειτουργιών του γεννητικού συστήματος, όπως:
     • Διαταραχές κύκλου εφήβων
     • Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
     • Δυσμηνόρροια
     • Διαταραχές κύκλου ενηλίκων
     • Ενδομητρίωση
     • Αμηνόρροια
     • Ινομυώματα
     • Διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος (π.χ. ακράτεια ούρων, ουρολοιμώξεις)
     • Προεμμηνορησιακό σύνδρομο (για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων):
                 Εξάψεις και νυχτερινή εφίδρωση
                 Κολπική ξηρότητα
                 Κόπωση και διαταραχές ύπνου
                 Κυκλοθυμία
                 Έλλειψη συγκέντρωσης
                 Ημικρανίες
                 Χαμηλή λίμπιντο

Εξωσωματική γονιμοποίηση
Με το συνδυασμό της ιατρικής φροντίδας και αυτών των θεραπειών προσφέρεται μια ολοκληρωμένη φροντίδα στις γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας στον άντρα.

Σε κάθε περίπτωση δημιουργούμε ένα σχέδιο θεραπείας ώστε να ενισχύσουμε την αναπαραγωγική λειτουργία, τη γονιμότητα αλλά και τη συνολική ψυχοσωματική υγεία του ζευγαριού.

Στείλτε το μήνυμά σας

Συμπληρώστε το ονοματεπώνυμό σας
Συμπληρώστε το τηλέφωνό σας (Προαιρετικά)
Συμπληρώστε το e-mail σας Η διεύθυνση email ΔΕΝ είναι έγκυρη
Συμπληρώστε το μήνυμά σας

Αναζήτηση

© 2016 Gynomed