Θα θέλατε να αγκαλιάσετε το μωρό σας πριν αυτό γεννηθεί?

Το απόλυτο ενθύμιο της εγκυμοσύνης σας!

Μέχρι σήμερα, ήταν δυνατόν να δείτε το μωράκι σας πριν αυτό γεννηθεί με τη βοήθεια του τρισδιάστατου υπερηχογραφήματος. Πιο πρόσφατα μάλιστα, με το υπερηχογράφημα τεσσάρων διαστάσεων (4D) μπορούμε να το δούμε να κινείται. Βλέπουμε συχνά πολύ όμορφες εικόνες με το έμβρυο να κάνει μορφασμούς, να πιπιλάει το δάχτυλό του, να καταπίνει, να κουνάει τα χεράκια και τα ποδαράκια του.

Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τα όρια της οθόνης? Αν θέλαμε να δούμε λεπτομερώς ή ακόμα και να αγγίξουμε το αγέννητο μωράκι μας?

Εδώ έρχεται μία καινούρια τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει και εφαρμόζουμε στο ιατρείο μας. Είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε μια μοναδική δυνατότητα που τον τελευταίο καιρό «κερδίζει» όλο και περισσότερους γονείς παγκοσμίως, και συζητείται έντονα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Εγκυμοσύνη, φυσιολογικός τοκετός, υγιές μωρό

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι η φυσιολογική εξέλιξη και το αναμενόμενο γεγονός στο τέλος της εγκυμοσύνης. Μετά από 9 μήνες αναμονής, η μανούλα θα κρατήσει στην αγκαλιά της για πρώτη φορά το μωράκι της. Τι πιο ωραίο, λοιπόν,η  διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί με τον φυσιολογικό τρόπο που η ανθρώπινη φύση έχει προβλέψει! Τα συναισθήματα την στιγμή του τοκετού για τους νέους γονείς, αλλά και για όλους όσοι συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή, είναι μοναδικά. Είναι, λοιπόν, πάντοτε προτεραιότητά μας ο φυσιολογικός τοκετός και μόνο όταν απειλείται η ζωή της μητέρας ή του παιδιού επιλέγουμε την Καισαρική Τομή.

Φυσιολογικός Τοκετός μετά από Καισαρική τομή (VBAC)

Από τα παλιά χρόνια έχει επικρατήσει η άποψη πως όταν μια γυναίκα έχει γεννήσει μια φορά με καισαρική, οι επόμενες γέννες της πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν επίσης με καισαρική. Μάλιστα, μέχρι πρόσφατα στην Αμερική δεν υπήρχε επιλογή για την έγκυο που είχε προηγούμενη καισαρική.

Αυτό δεν ισχύει πια: η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης έχει αλλάξει τα δεδομένα. Από το 2010 το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων-Γυναικολόγων (ACOG 2010) έχει κρίνει τον τοκετό μετά από καισαρική ως ασφαλή μέθοδο, ύστερα από έρευνες σε σύγκριση με την επαναληπτική καισαρική τομή.

Η διαδικάσια της καισαρικής τομής μας προσφέρει ασφάλεια στις περιπτώσεις που είναι απόλυτα απαραίτητη

Η καισαρική τομή είναι μια μορφή τοκετού που γίνεται μέσω χειρουργικής διαδικασίας. Ο μαιευτήρας πραγματοποιεί τομή στην κοιλιακή χώρα της εγκύου και στη μήτρα, ώστε να γεννηθεί το μωρό.

Γνωρίζατε ότι...

  • Πρώτη αναφορά σε καισαρική τομή γίνεται στην Αρχαία Αίγυπτο περίπου το 3.000 πX!
  • Κατά το ρωμαϊκό δίκαιο, έπρεπε να γίνει καισαρική τομή σε μία έγκυο γυναίκα που ήταν έτοιμη να πεθάνει ή είχε ήδη πεθάνει, για να σωθεί το παιδί, ή τουλάχιστον να ταφεί χωριστά.
  • Είναι μύθος πως ο Ιούλιος Καίσαρας γεννήθηκε με καισαρική τομή, γιατί η μητέρα του επέζησε την γέννα, και πέθανε 10 χρόνια πριν από τον ίδιο.
  • O πρώτος καίσαρας, ο Scipio Comelius Africanus major prior natus (περίπου 235-183 πΧ) γεννήθηκε με καισαρική τομή.

© 2016 Gynomed